به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، هرمز قلاوند، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار پانا با بیان دستاوردهای اکتشافی در صنعت نفت ایران اظهار داشت: اولین گام ما در زمینه امور اکتشاف باید استفاده از متولوژی های لرزه نگاری باشد و در تحقق این مهم لازم است که به جدیدترین امکانات مجهز باشیم.
وی افزود: همانطور که می دانید پروژه های اکتشاف برون سپاری می شود و شرکت های صاحب نام در این حوزه که در حوزه بالادستی نفت کارنامه درخشانی در حوزه لرزه نگاری دارند برای اکتشاف در مناقصات دعوت می شوند و همکاری خود را آغاز می کنند.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با اعلام اینکه در منطقه سوسنگرد از روش لرزه نگاری سه بعدی استفاده می کنیم، تاکید کرد: این برای اولین بار است که لرزه نگاری سه مولفه ای را انجام می دهیم.
قلاوند در ادامه از انجام تحقیقات بر روی گنبدهای نمکی برای اکتشاف خبر داد و گفت: این نخستین بار است که بر روی گنبدهای نمکی عملیات اکتشاف انجام می شود؛ تاکنون با این آگاهی که لرزه نگاری نمی تواند به طور کامل لایه های زیرین این گنبدها را شناسایی کند ، اقدام به عملیات اکتشاف نکرده بودیم.
وی همچنین با اعلام اینکه این اقدام یک فعالیت گروهی با مشارکت یک گروه خارجی است ، اظهار کرد: هم اکنون در حال عقد قرارداد با این گروه همکار هستیم و مقرر است زیر گنبدهای نمکی به دنبال نفت و گاز بگردیم.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت به انتقال دانش و فناوری در این رابطه اشاره کرده و تصریح کرد: منطقه ای که مقرر است مورد آزمایش اکتشاف قرار گیرد 200 در 200 کیلومتر را در منطقه فارس پوشش می دهد.
قلاوند با یادآوری شرایط اقلیم منطقه فارس پیش بینی کرد احتمال وجود ذخایر گازی در این منطقه وجود دارد که البته عملیات اکتشاف حدود 18 ماه به طول می انجامد و می توان امیدوار بود که با این شیوه همکاری فرمول استخراج از گنبدهای نمکی را بدست بیاوریم.
وی در ادامه اضافه کرد: با انجام اکتشاف از گنبدهای نمکی فصل جدیدی در حوزه اکتشاف گشوده می شود.
این مقام مسئول از نتیجه دادن تست لایحه های زکین خبر داد و بیان کرد: دو سال قبل در یک اکتشاف، لایحه های زیرین را مورد ارزیابی قرار دادیم که میعانات و گاز داشت و فصل جدیدی در حوزه اکتشاف کشور گشوده شد هم اکنون برای اولین بار است که در حوزه لایحه های پالازوئیک زیرین که لایحه های اولیه زمین شناسی است و تا کنون مورد اکتشاف قرار نگرفته بود عملیات اکتشاف انجام می شود.
قلاوند در پایان خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه در یکی از چاه های میدان خارتنگ – مرز بین بوشهر و استان فارس- در حوزه اکتشاف موفق شدیم به نظر می رسد امتداد این لایه حداقل تا منطقه تنگه هرمز جریان داشته باشد.